Aanpak

Alternatieven bedenken

De aanpak
We beginnen met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Ik wil graag goed weten wie mijn klant is, wat hij of zij van mij verlangt, en wat de wensen en eventuele problemen zijn. Ook dient het kennismakingsgesprek om te bepalen wat de trainingsaanpak wordt, hoe vaak we samen aan het werk gaan, en waar we dat doen.

De eerste keer
Voor het eerst samen trainen kan overal gebeuren. In het bos, op een sportschool van uw keuze of bij u thuis, ik pas me aan. U krijgt uw eigen trainingsschema mee. Ik leg alle oefeningen van het schema uitgebreid uit en doe ze voor. Ook noteer ik hoe zwaar en hoe vaak u een bepaalde oefening kunt uitvoeren, dit dient als ijkpunt voor de volgende keren.

Een eigen schema
Met dat eigen schema kunt u na die eerste keer ook zélf aan de slag als het eens niet goed uitkomt om samen te trainen, of als u ervoor gekozen hebt om maar één keer per week individuele begeleiding te krijgen. Minder dan een keer is niet aan te raden, méér levert natuurlijk meer resultaat op. En het is leuker, want als ik er zelf ben zal ik altijd zorgen voor een gevarieerde en uitdagende training.

Hoe lang
De duur van mijn begeleiding gaat natuurlijk in onderling overleg. Wel raad ik aan om af te spreken dat we 3 maanden 2 keer per week samen aan de slag gaan. Dat is lang genoeg om echt resultaat te boeken, en om de principes van fitnesstraining goed aan te leren. Daarna kan ik natuurlijk nog veel bieden als het gaat om motivatie en sturing, maar het hoeft niet.